Pigmåtte til ryggen: lindrer rygsmerter naturligt

Lindre rygsmerter med pigmåtten

Vores livsstil har ændret sig. At sidde så meget ned i hverdagen har gjort rygsmerter til den største klage:
Hvad enten det er lændesmerter, lumbago, stiv ryg eller bare “ondt i ryggen”: Rygsmerter er en af de mest almindelige former for smerter overhovedet og rammer især kvinder.

Heldigvis er årsagerne i omkring 90 procent af tilfældene ikke truende, og derfor kan en pigmåtte behandle rygsmerter på en naturlig måde. Det er ikke ualmindeligt, at sådanne sygdomme behandles for tidligt med medicin eller kirurgi i stedet for at stole på kroppens naturlige helbredende kræfter.

Oplev vores ECO Pigmåtte-sæt med pude

4,8 / 5

 • Sæt med 4 dele og gratis e-bog
 • Miljøvenlige materialer
 • 100 dages pengene-tilbage-garanti

Spar kr34,99 med “Qi”-kuponen.
*Kun så længe lager haves.

Det vigtigste i en nøddeskal
Årsager til rygsmerter: fra forkert belastning til sygdomme

Den mest almindelige årsag til rygsmerter er forkert belastning i hverdagen, som kan skyldes forkerte vægtløft eller en uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Skader som diskusprolaps og tegn på slitage (slidgigt) kan også føre til alvorlige rygsmerter.

Behandles ofte forkert

Medicin skal altid tages med forsigtighed, da det kan skade kroppen på lang sigt. Det er derfor absolut værd at se nærmere på alternative behandlingsmetoder:

Hvordan kan man lindre rygsmerter naturligt?

Ud over konventionel medicinsk behandling kan rygsmerter også lindres naturligt derhjemme.

 • Strækøvelser kan hjælpe med at lindre smerter og forbedre bevægeligheden.
 • Massage kan hjælpe med at lindre smerter og forbedre blodcirkulationen.
 • Afslapningsteknikker: Yoga, progressiv muskelafslapning, autogen træning og biofeedback kan hjælpe med at lindre smerter og reducere stress.
 • Akupunktur med nåle eller akupressur med tryk på akupressurpunkterne kan lindre smerter.

Med disse 4 øvelser fra Jacob Beermann kan du nemt prøve at træne dine rygsmerter væk:

4 øvelser du kan lave hvis du har ondt i ryggen og lænden

En anden enkel rutine er massage med en pigmåtte. Akupressurpunkter bruges til at stimulere kroppens selvhelbredende kræfter.

Tips til akupressur

Vores kunder beretter begejstret om deres oplevelser med pigmåtten. Men før vi fortæller dig om effekten, vil vi gerne påpege, at oplevelsen er meget forskellig for alle. For nogle er første gang allerede afslappende, mens andre har brug for lidt længere tid, før den positive effekt udfolder sig. Det skal du ikke lade dig afskrække af.

Hvordan virker en akupressurmåtte mod rygsmerter?

På akupressurmåtten er der fastgjort en lang række nålepuder. Der er over 6000 plastikspidser i alt. Så snart du lægger dig på måtten, stimuleres blodgennemstrømningen til musklerne. Det betyder, at musklerne forsynes optimalt med ilt, blod og næringsstoffer. Efter ca. 5 minutter begynder kroppen at producere lykkehormoner, som kan lindre smerter. Det sikrer, at kroppens energistrøm (Qi) er i balance, og du kan slappe endnu mere af.

Akupressur har sin oprindelse i østlig medicin. De fleste af os har hørt om et neglebundt. En sømmåtte er så at sige en moderne og ufarlig nålemåtte, som længe har været brugt i Sverige til behandling af kroniske smerter.

Selv fra et rent konventionelt medicinsk synspunkt er der adskillige videnskabelige undersøgelser, der viser, at brugen af en akupunkturmåtte er gavnlig for helbredet.

Derfor er det faktisk en nyttig helbredelsesmetode, der kan bruges som et supplement til konventionel medicin.

Hvordan bruger man en akupunkturmåtte?

For det første skal du træffe to beslutninger:

1

Hvordan vil du bruge den?

For at lindre rygsmerter kan du blot sprede måtten ud på din seng eller sofa og lægge dig på den med ryggen til. Hvis du vil have en mere intens oplevelse, kan du lægge måtten på gulvet eller på din yogamåtte. Andre dele af kroppen kan også masseres med sømmåtten.

2

Hvad skal du have på?

Afhængigt af den ønskede intensitet kan du tage din top af eller lade den blive på. Effekten svækkes en smule af en tynd top. Et tyndt klæde på måtten kan også gøre det lettere at komme i gang. Du får dog mest ud af det, hvis du ligger på måtten med bar hud.

Er alt klart? Så kan massagen begynde. 😊

Sæt dig foran måtten, og støt dig med armene ved siden af måtten. Læg dig langsomt ned på måtten, og ånd ud, mens du gør det. Det vil kræve lidt anstrengelse i starten, men efter et par minutter vil smerten aftage.

For at forstærke effekten yderligere kan du spænde i benene for at øge presset på lænden.

Efter ca. 60 sekunder vil din ryg blive varm på grund af den forbedrede blodcirkulation. Ved at stimulere akupunkturpunkterne aktiveres selvhelbredelsen efter ca. 5 minutter, og kroppen producerer lykkehormoner. Dette endorfin og oxytocin er effektivt mod smerter og stress. Prøv at ligge ned i op til 20 minutter for at opnå den bedste afslapning. Men bare rolig, hvis du falder i søvn: Der er ikke noget, der hedder en akupressur-overdosis. 😊

Vores tip til brug: Integrer QiMat-akupunkturmåtten i din sengetidsrutine. Brug lidt tid, før du går i seng, og lyt til afslappende musik (for eksempel vores QiFlow-afslapningsmusik, som vi giver i gave med alle QiMat-set).

Akupressur kan også hjælpe med diskusprolaps

En pigmåtte (i kombination med en akupressurpude) kan ikke kun lindre symptomerne på en diskusprolaps i hals- eller lændehvirvelsøjlen, men også afspænde de stivnede muskler. Som nævnt ovenfor kan den akutte smerte lindres af lykkehormoner og selvhelbredelse. Derudover stimuleres blodcirkulationen, så de hærdede muskler kan slappe af og blive forsynet med næringsstoffer igen. Iskiassmerter forårsaget af muskelspændinger kan også lindres effektivt med en pigmåtte.

Andre fordele ved pigmåtten

Ud over rygsmerter kan en pigmåtte også hjælpe på andre lidelser:

 • Akupunkturmassage (i kombination med en akupressurpude) kan også lindre nakkesmerter og andre spændinger, så du aktivt kan nyde dit liv.
 • De afslappede muskler kan fremme dyb søvn, så du kan starte dagen frisk om morgenen.
 • QiMat kan hjælpe mod stress og hovedpine, så du kan komme dig efter en stresset dag.
 • Den forbedrede blodcirkulation kan forbedre muskelregenerationen.

Desuden har behandling med en akupressurmåtte ingen bivirkninger. Den kan udføres hjemme når som helst og kræver ikke støtte fra en terapeut. Det er også meget attraktivt prissat, især sammenlignet med almindelige massagesessioner.

Ryggen bagefter: Den røde misfarvning af huden er et godt tegn: Man kan se (og mærke), at blodcirkulationen bliver stimuleret.

Konklusion

Et akupressursæt med nakkepude er et nyttigt supplement til konventionelle behandlingsmetoder.

Det er dog helt klart, at du ikke bør undvære lægehjælp, hvis du har klager. Selv en akupunkturmåtte er ikke en mirakelkur og kan ikke helt erstatte medicinsk behandling i alle tilfælde – netop fordi dette er absolut nødvendigt i nogle situationer. Men for mange hverdagsklager er det bestemt værd at stille spørgsmålstegn ved din livsstil og ikke ty direkte til medicin.

Har du lyst til at udforske akupressurens verden uden risiko? Så tag et kig på vores førsteklasses pigmåtte nu, og invester i dit helbred!
Godt at vide: Med QiMat får du 100 dages pengene-tilbage-garanti og kan derfor teste måtten grundigt uden risiko.

[1] https://www.ndr.de/ratgeber/gesundheit/Rueckenschmerzen-Viele-Untersuchungen-unnoetig,rueckenschmerzen130.html
[2] https://www.merkur.de/leben/gesundheit/akupressurmatte-fakirmatte-gegen-stress-rueckenschmerzen-studienlage-91049334.html
[3] http://www.daegfa.de/PatientenPortal/Akupunktur.Wo_hilft_Akupunktur.Spannungskopfschmerzen.aspx

Bæredygtigt produkt

Produktet består hovedsageligt af naturmaterialer.

kr.714,99

Spar kr34,99 med “Qi”-kuponen.
*Kun så længe lager haves.

QiMat Pigmåtten Set ECO består hovedsageligt af naturlige materialer og er velegnet til at massere hele ryggen på samme tid takket være den ekstra miniakupressurmåtte.

 • Pigmåtte
 • Ekstra lille akupressurmåtte (til fodzoneterapi eller som forlængelse)
 • Akupressur-pude
 • Bærepose

detaljer:

FyldKokosfibre (måtte), boghvedeskaller (pude)
BetrækAntibakterielt hør- og bomuldsstof
Spidserhypoallergen hård plast (HIPS)
Antal spidser9.100
Mål111 × 78 × 2 cm
TilbehørMini akupressurmåtte & akupressurpude

Pigmåtte ECO

4,8 / 5

kr.714,99

Spar kr34,99 med “Qi”-kuponen.
*Kun så længe lager haves.

QiMat Pigmåtten Set ECO består hovedsageligt af naturlige materialer og er velegnet til at massere hele ryggen på samme tid takket være den ekstra miniakupressurmåtte.

 • Pigmåtte
 • Ekstra lille akupressurmåtte (til fodzoneterapi eller som forlængelse)
 • Akupressur-pude
 • Bærepose

detaljer:

FyldKokosfibre (måtte), boghvedeskaller (pude)
BetrækAntibakterielt hør- og bomuldsstof
Spidserhypoallergen hård plast (HIPS)
Antal spidser9.100
Mål111 × 78 × 2 cm
TilbehørMini akupressurmåtte & akupressurpude

Erfaringer fra brugere af QiMat

Tusindvis af kunder har allerede løst deres problemer med vores pigmåtte.
Her er nogle kommentarer og anmeldelser fra rigtige brugere:

QiMat vurderinger

Ren afslapning.
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Jeg elsker sættet og bruger det næsten hver dag. 15 minutter er min lille time-out, min wellness-tid. Spændinger reduceres, min nakke er blødere. Men også mentalt er tiden på pigmåtten altid en kort ferie for sjælen.
Super 😍
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Jeg kan virkelig godt lide måtten, når jeg har haft en stresset dag eller er anspændt, fordi den får hele min krop til at slappe af, og jeg kan altid falde i søvn meget hurtigere bagefter!
Fantastisk afslapning
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
I begyndelsen er det meget uvant med måtten, men efter kort tid er den så afslappende, at hver gang jeg lå på måtten, faldt jeg i søvn efter kort tid! Løsner op for spændinger og hjælper mod smerter!

Nogle anmeldelser er oversat fra tysk til dansk.