Pigmåttens effekt & fordele: Sådan virker en sømmåtte

Pigmåttens effekt

Akupressurmåtter er en naturlig måde at lindre smerter og spændinger på. Men hvordan virker de egentlig, og hvad kan de bruges til? I denne omfattende artikel får du alt at vide om virkningen af akupressurmåtter som nybegynder, så du kan træffe en købsbeslutning.

Oplev vores ECO Pigmåtte-sæt med pude

4,8 / 5

 • Sæt med 4 dele og gratis e-bog
 • Miljøvenlige materialer
 • 100 dages pengene-tilbage-garanti

Spar kr34,99 med “Qi”-kuponen.
*Kun så længe lager haves.

Det vigtigste i en nøddeskal
Akupressur har en lang historie og blev brugt for mere end 3.000 år siden i traditionel kinesisk medicin (TKM) til at lindre smerter og forbedre helbredet. I de senere år er akupressurmåtten dog også blevet populær i vestlige lande og bruges ofte som en komplementær terapi til at lindre smerter, forbedre blodcirkulationen og søvnen og reducere stress.

Hvordan er en akupressurmåtte konstrueret?

En akupressurmåtte består normalt af en måtte på 70 × 40 cm med et bomuldsbetræk. I billigere modeller er fyldet lavet af skum, mens produkter af høj kvalitet er lavet af naturfibre. På betrækket er der fastgjort runde puder, hvor der i alt er over 6.200 spidse nåle af hård plast. Disse punkter trykker på huden under brug og stimulerer akupressurpunkterne og blodcirkulationen.

Hvordan fungerer en akupressurmåtte?

Ifølge TCM-læren har vores krop over 300 akupunkturpunkter og 12 meridianer. Disse stimuleres normalt under akupunktur ved at stikke små nåle ind i huden. Dette genskaber balancen i kroppens egen energistrøm, kendt som Qi, og lindrer spændinger, smerter og stress.

Med akupressurmåtten (også kendt som en akupunkturmåtte) opnås den samme effekt uden nåle, men med ufarlige plastikspidser. Akupressurpunkterne stimuleres på to måder: ved direkte tryk og ved at aktivere smertereceptorerne. Når akupressurmåttens spidser trykker på huden, stimuleres de underliggende muskler, hvilket fører til forbedret blodcirkulation og kroppens egen varme. Aktiveringen af smertereceptorerne kan også være med til at frigive visse signalstoffer, som kan forbedre velværet og lindre smerter.

Meridianernes og akupressurpunkternes forløb på kroppen
Meridianernes og akupressurpunkternes forløb på kroppen

Dokumenteret effekt: smertelindrende hormoner

Det antages, at massage og stimulering af nervesystemet får kroppen til at frigive flere lykkehormoner (endorfiner) og færre stresshormoner som kortisol. Det får os til at føle os bedre tilpas og mere afslappede. Den forbedrede blodcirkulation betyder, at musklerne igen kan forsynes optimalt med ilt, blod og næringsstoffer. Stramme fascier løsnes, og bindevævet holdes fleksibelt.

Desuden virker de frigjorte endorfiner som et naturligt smertestillende middel på kroppen. Det lindrer f.eks. rygsmerter eller hovedpine. Vores kunder fortæller os ofte om disse positive effekter, og der er nu også flere undersøgelser af den effektive virkning af “sømmåtte”.

1

Lindring af nakke- og rygsmerter

For at lindre rygsmerter naturligt skal du blot ligge på akupressurmåtten i 10-20 minutter.

Du vil bemærke, at dine ryg-, skulder- og nakkemuskler slapper af på grund af den forbedrede blodcirkulation og varme, og en følelse af dyb varme vil sprede sig gennem de respektive områder.

Akupressurmåtte til rygsmerter
Akupressurmåtte til rygsmerter

Vores tip: Integrer QiMat-akupressurmåtten i din sengetidsrutine. Læg dig i sengen, inden du skal sove, og lyt til afslappende musik (f.eks. vores Qi Balance-afslapningsmusik, som vi giver med i alle QiMat-akupressursæt som en gratis gave).

2

Dyb afslapning og stressreduktion

Ud over fysisk afslapning kan akupressurmåtter også have en positiv effekt på psyken. Ud over fysisk stress påvirkes vi også af alvorlig psykisk stress, især i vores tid. Ved at bruge QiMat-akupunkturmåtten i 10-20 minutter kan man frigøre kroppens egne lykkehormoner. Resultatet: Du føler en dyb afslapning, og stress reduceres.

Plastikspidser på en akupressurmåtte
Plastikspidser på en akupressurmåtte

Anvendelse: Når du er stresset efter arbejde og gerne vil slappe af, kan du pakke din personlige massør ud og lægge dig ned og slappe af et stykke tid.

3

Lindring af hovedpine

QiMat kan også hjælpe mod hovedpine. Hovedpine er ofte forårsaget af spændinger i halshvirvelsøjlen. Ved at bruge et akupressursæt i kombination med den medfølgende akupressurpude kan disse spændinger reduceres betydeligt.

4

Forbedret søvnkvalitet

Ligger du nogle gange i sengen om aftenen og kan ikke falde i søvn? Med akupunkturmåtten kan du slappe af, inden du går i seng, og lindre dagens ophobede stress. Det kan forbedre din søvn, og du vil være fuld af energi igen om morgenen.

5

Regenerering af muskler

Som allerede nævnt kan en såkaldt Yantra-måtte fremme blodcirkulationen og dermed transporten af næringsstoffer i vævet. Efter en lang dag griber mange atleter ud efter QiMatten. Det hjælper dem med at regenerere deres muskler og forebygge muskelømhed.

Bivirkninger og mulige farer

Er akupressur farligt?

Huden kan blive meget rød under og efter behandlingen. Men det er alt andet end farligt. Tværtimod: Rød hud er et tegn på, at blodcirkulationen er blevet stimuleret, og det betyder, at akupressurmåtten er begyndt at virke.

Det skal dog bemærkes, at personer med kræft, hjerteproblemer, epilepsi og inflammatoriske hudsygdomme som neurodermatitis bør afholde sig fra at bruge akupressurmåtten. Hvis du er i tvivl, bør du altid afklare dit personlige sygdomsbillede med en læge.

Hvordan bruger man en akupressurmåtte?

Afhængigt af den ønskede intensitet kan du tage toppen af eller lade den blive på. Effekten svækkes en smule af en tynd top. Et tyndt klæde på måtten kan også gøre det lettere at komme i gang. Du får dog størst udbytte, hvis du ligger på måtten med bar hud.

Dyb afslapning i 3 enkle trin

Find et hyggeligt sted

Du kan sprede akupressurmåtten ud i sengen eller på sofaen. Læg måtten på gulvet eller på din yogamåtte for en mere intens oplevelse.

Læg dig forsigtigt ned og nyd

Sæt dig ned foran måtten, og støt dig med armene ved siden af måtten. Læg dig langsomt ned med ryggen mod måtten, og ånd ud.

Mærk den dybe afspænding i din krop

Du vil mærke, at din ryg varmes op og begynder at prikke på grund af den forbedrede cirkulation. Efter ca. 5 minutter er selvhelbredelsen aktiveret.

Du kan finde detaljerede instruktioner om, hvordan du bruger akupressurmåtten her: 6 akupressurøvelser til din krop

Hvor længe skal man ligge på akupressurmåtten?

Hvor længe skal man ligge på akupressurmåtten?
Allerede efter 2-4 minutter på akupressurmåtten får man en følelse af dyb varme. For de fleste mennesker begynder kroppens selvhelbredelses- og afslapningsfase efter ca. 4-6 minutter. Fra dette tidspunkt kan kroppen komme sig, og nogle brugere falder endda i søvn. Heldigvis er der ingen øvre grænse for afslapning på måtten.

For at opnå de bedste resultater anbefaler vi, at du bruger QiMat akupressurmåtten regelmæssigt.

Bemærk venligst: Oplevelsen er forskellig for alle. For nogle er allerede første gang afslappende, mens andre har brug for lidt længere tid, før den fulde effekt udfolder sig. Lad dig ikke afskrække af det. Nogle kunder kan også lide at bruge et tyndt håndklæde eller en T-shirt i begyndelsen for at vænne sig til prikken.

Ofte stillede spørgsmål om effekten af akupressurmåtter

Akupressur fungerer på samme måde som akupunktur med en terapeut. Den selvhelbredende og afslappende effekt af akupressur opnås ved at stimulere blodcirkulationen og nervesystemet. Det kan lindre smerter og spændinger såvel som stress og søvnproblemer på en naturlig måde og uden bivirkninger.

Man mener, at akupressurmassage frigiver endorfiner i kroppen. Regelmæssig brug af en akupressurmåtte kan derfor lindre spændinger, bekæmpe stress og fremme en god søvn.

Efter blot 2-4 minutter på akupressurmåtten indtræder en følelse af dyb varme. Kroppens selvhelbredelse og afslapningsfasen begynder for de fleste efter ca. 4-6 minutter. Fra dette tidspunkt kan kroppen komme sig, og nogle brugere falder endda i søvn. Heldigvis er der ingen øvre grænse for afslapning på måtten.

Når du køber en akupressurmåtte, anbefaler vi altid, at du vælger et produkt af høj kvalitet. Det betyder, at det skal være et komplet akupressursæt, ideelt set fremstillet af bæredygtige materialer.

QiMat Premium Set består af en akupressurmåtte, en nakkepude, en minimåtte til fødderne og en bæretaske. De mere end 9.000 pigge er lavet af højstyrket HIPS-plast, og den indvendige måtte er lavet af kokosfibre. Derudover bruges der ingen klæbemidler under produktionen.

Det er vigtigt, at hele ryggen er dækket af måtten. Ud over selve akupressurmåtten og nakkepuden indeholder vores QiMat-set også en ekstra miniakupressurmåtte. Den kan nemt placeres for enden af akupressurmåtten for at øge overfladearealet.

Konklusion

En akupressurmåtte aktiverer din krops naturlige selvhelbredende kræfter og er et nyttigt supplement til konventionel medicin.

Her er et overblik over de vigtigste argumenter for at bruge en akupunkturmåtte:

 • Akupressurmassage kan lindre rygsmerter, nakkesmerter og andre spændinger, så du aktivt kan nyde dit liv.
 • En akupressurmåtte kan hjælpe mod stress og hovedpine, så du kan restituere ordentligt efter en stresset dag.
 • De afslappede muskler kan fremme dyb søvn, så du kan starte dagen i god form om morgenen.
 • Den forbedrede blodcirkulation kan fremme muskelregenerering og reducere cellulite.
 • Regelmæssig brug kan også styrke immunforsvaret.

Har du lyst til at udforske akupressurens verden uden risiko? Så tag et kig på vores originale akupressurmåtte nu, og invester i dit helbred!
Godt at vide: Med QiMat får du 100 dages returret og kan derfor teste måtten grundigt uden risiko.

[1] https://www.hindawi.com/journals/ecam/2012/753583/
[2] http://www.daegfa.de/PatientenPortal/Akupunktur.Wo_hilft_Akupunktur.Spannungskopfschmerzen.aspx
[3] http://www.t-online.de/ratgeber/gesundheit/heilmittel/id_62377740/akupunktur-gegen-schlafstoerungen.html

Bæredygtigt produkt

Produktet består hovedsageligt af naturmaterialer.

kr.714,99

Spar kr34,99 med “Qi”-kuponen.
*Kun så længe lager haves.

QiMat Pigmåtten Set ECO består hovedsageligt af naturlige materialer og er velegnet til at massere hele ryggen på samme tid takket være den ekstra miniakupressurmåtte.

 • Pigmåtte
 • Ekstra lille akupressurmåtte (til fodzoneterapi eller som forlængelse)
 • Akupressur-pude
 • Bærepose

detaljer:

FyldKokosfibre (måtte), boghvedeskaller (pude)
BetrækAntibakterielt hør- og bomuldsstof
Spidserhypoallergen hård plast (HIPS)
Antal spidser9.100
Mål111 × 78 × 2 cm
TilbehørMini akupressurmåtte & akupressurpude

Pigmåtte ECO

4,8 / 5

kr.714,99

Spar kr34,99 med “Qi”-kuponen.
*Kun så længe lager haves.

QiMat Pigmåtten Set ECO består hovedsageligt af naturlige materialer og er velegnet til at massere hele ryggen på samme tid takket være den ekstra miniakupressurmåtte.

 • Pigmåtte
 • Ekstra lille akupressurmåtte (til fodzoneterapi eller som forlængelse)
 • Akupressur-pude
 • Bærepose

detaljer:

FyldKokosfibre (måtte), boghvedeskaller (pude)
BetrækAntibakterielt hør- og bomuldsstof
Spidserhypoallergen hård plast (HIPS)
Antal spidser9.100
Mål111 × 78 × 2 cm
TilbehørMini akupressurmåtte & akupressurpude

Erfaringer fra brugere af QiMat

Tusindvis af kunder har allerede løst deres problemer med vores pigmåtte.
Her er nogle kommentarer og anmeldelser fra rigtige brugere:

QiMat vurderinger

Ren afslapning.
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Jeg elsker sættet og bruger det næsten hver dag. 15 minutter er min lille time-out, min wellness-tid. Spændinger reduceres, min nakke er blødere. Men også mentalt er tiden på pigmåtten altid en kort ferie for sjælen.
Super 😍
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Jeg kan virkelig godt lide måtten, når jeg har haft en stresset dag eller er anspændt, fordi den får hele min krop til at slappe af, og jeg kan altid falde i søvn meget hurtigere bagefter!
Fantastisk afslapning
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
I begyndelsen er det meget uvant med måtten, men efter kort tid er den så afslappende, at hver gang jeg lå på måtten, faldt jeg i søvn efter kort tid! Løsner op for spændinger og hjælper mod smerter!

Nogle anmeldelser er oversat fra tysk til dansk.